Schilderijen A-F

Anton karssen (1945 - 2019) Zit schilderen letterlijk in het bloed. Een van zijn voorvaders was Kasparus Karssen een 19e eeuwse schilder die vooral bekend is geworden door zijn zonnige stadsgezichten. Anton Karssen heeft verschillende stijlperiodes meegemaakt, na zijn religieuze volgde een periode dat hij zich ging richten op het schilderen van portretten. Rond zijn twintigste raakte hij geïnspireerd door de Romantische school en maakte hij ijs – en stadsgezichten in de stijl van Leickert, Springer en Schelfhout. Later gaat hij zich ook bekwamen is strandgezichten, zijn grote voorbeelden zijn Jan Zoetelief Tromp en B.J.Blommers. Met zijn ijs en strandgezichten heeft de schilder in zowel binnen als buitenland veel succes. Tentoonstellingen: Amerika, Australië [publieksprijs Perth] Duisland en België.

Titel : Spelend poesje met naaidoosje

Olieverf op paneel 
Afmeting paneel 18 x 22 cm
Afmeting met lijst 35 x 39 cm
Gelijst in de gouden ornamenten lijst
Gesigneerd Rechts onder

Titel : Drie kinderen lopen in een veld

Olieverf op doek
Afmeting doekmaat 47 x 57 cm
Afmeting met lijst 54 x 64 cm
Gesigneerd Links onder

Titel : Het jonge Italiaanse meisje bij de fontein 

Olieverf op doek
Afmeting doekmaat 46 x 58 cm
Afmeting met lijst  66 x 78 cm
Gesigneerd Links onder 

Edgar Bundy  (1862 in Brighton - 1922 in Londen ) was een Engelse schilder.
Bundy had geen formele training maar leerde wat van zijn vak in de studio van Alfred Stevens . [1] Bundy specialiseerde zich in historische schilderijen in olie en aquarel , meestal in een zeer gedetailleerde en verhalende stijl, een genre dat erg populair was in de Edwardiaanse tijd waarin Bundy leefde. Hij exposeerde aan de Koninklijke Academie in 1915 en op de Parijse Salon in 1907. In de Tate Gallery is zijn Royal Academy- schilderij uit 1905 getiteld The Morning of Sedgemoor, die de rebellen van de hertog van Monmouth voor de strijd in een schuur uitbeeldt.Invloeden in Bundy's werk omvatten Pre-Raphaelites zoals John Millais , William Morris en het werk van John Ruskin .

Titel : Cavalier te paard

Olieverf op doek 
Afmeting doekmaat 35 x 45 cm 
Afmeting met lijst 60 x 70 cm 
Gelijst in de originele lijst
Gesigneerd Rechts onder / gedateerd 1901

Pieter Dupont (1870 - 1911) Pieter Dupont (Amsterdam, 5 juli 1870 – Hilversum, 7 februari 1911) was een Nederlands aquarellist, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, pastellist, ontwerper, tekenleraar en hoogleraar.Dupont werd geboren als zoon van Abraham Dupont en Anne Cathérine Marie Winter. In 1900 trouwde hij met Frederike Vaarzon Morel. In 1906 werd zijn eerste zoon Pieter Jan geboren en in 1908 werd zijn tweede zoon Willem Frederik geboren. Willem Frederik Dupont is de auteur van het boek Pieter Dupont, zijn leven en werken.Hij volgde een korte opleiding in Amsterdam aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus, de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers en de Rijksakademie van beeldende kunsten. Hij was onder andere leerling van Carel Hendrik Helweg en Maurits van der Valk. Als kunstschilder was Dupont in zijn beginjaren bekend om zijn Amsterdamse stadsgezichten, waarin de invloed van G.H. Breitner merkbaar was. In 1896 trok hij naar Parijs, waar hij zich bekwaamde in de etskunst. Hij werkte daar tot 1900, en werkte verder in Londen, Nogent-sur-Marne (1900-1902), Auvers-sur-Oise (1903), Amsterdam (1903-1905), Hilversum, Oosterbeek en (Renkum) (1902).

Titel : Clown in het Circustheater

Gemende techniek op papier op doek geplakt
Afmeting doekmaat 30 x 50 cm
Gelijst in een mooie verenlijst
Afmeting met lijst 48  x 70 cm
Gesigneerd R.O

Jan Schreuder van de Coolwijk Den Haag  ( 1868-1962 ) Voorburg De Haagse schilder Jan Schreuder van Coolwijk was leerling van de academies van Antwerpen, Parijs en München, hetgeen duidelijk in zijn onderwerpkeuze en stijl terug te vinden is. Hij schilderde korte tijd landschappen, maar legde zich daarna vrijwel geheel toe op het schilderen van joyeuze vrouwen, naakten en portretten. Succesvol waren met name zijn interieurs met elegante jonge vrouwen, in gedachten verzonken of verdiept in kleine, dagelijkse bezigheden. Zijn stijl is het best te omschrijven als een sterk romantisch getint impressionisme waarin warme, fonkelende kleuren de overhand hebben.