Schilderijen A-F

Anton karssen (1945 - 2019) Zit schilderen letterlijk in het bloed. Een van zijn voorvaders was Kasparus Karssen een 19e eeuwse schilder die vooral bekend is geworden door zijn zonnige stadsgezichten. Anton Karssen heeft verschillende stijlperiodes meegemaakt, na zijn religieuze volgde een periode dat hij zich ging richten op het schilderen van portretten. Rond zijn twintigste raakte hij geïnspireerd door de Romantische school en maakte hij ijs – en stadsgezichten in de stijl van Leickert, Springer en Schelfhout. Later gaat hij zich ook bekwamen is strandgezichten, zijn grote voorbeelden zijn Jan Zoetelief Tromp en B.J.Blommers. Met zijn ijs en strandgezichten heeft de schilder in zowel binnen als buitenland veel succes. Tentoonstellingen: Amerika, Australië [publieksprijs Perth] Duisland en België.

Titel : Spelend poesje met naaidoosje

Olieverf op paneel 
Afmeting paneel 18 x 22 cm
Afmeting met lijst 35 x 39 cm
Gelijst in de gouden ornamenten lijst
Gesigneerd Rechts onder

Titel : Drie kinderen lopen in een veld

Olieverf op doek
Afmeting doekmaat 47 x 57 cm
Afmeting met lijst 54 x 64 cm
Gesigneerd Links onder

Titel : Het jonge Italiaanse meisje bij de fontein 

Olieverf op doek
Afmeting doekmaat 46 x 58 cm
Afmeting met lijst  66 x 78 cm
Gesigneerd Links onder 

Edgar Bundy  (1862 in Brighton - 1922 in Londen ) was een Engelse schilder.
Bundy had geen formele training maar leerde wat van zijn vak in de studio van Alfred Stevens . [1] Bundy specialiseerde zich in historische schilderijen in olie en aquarel , meestal in een zeer gedetailleerde en verhalende stijl, een genre dat erg populair was in de Edwardiaanse tijd waarin Bundy leefde. Hij exposeerde aan de Koninklijke Academie in 1915 en op de Parijse Salon in 1907. In de Tate Gallery is zijn Royal Academy- schilderij uit 1905 getiteld The Morning of Sedgemoor, die de rebellen van de hertog van Monmouth voor de strijd in een schuur uitbeeldt.Invloeden in Bundy's werk omvatten Pre-Raphaelites zoals John Millais , William Morris en het werk van John Ruskin .

Titel : Cavalier te paard

Olieverf op doek 
Afmeting doekmaat 35 x 45 cm 
Afmeting met lijst 60 x 70 cm 
Gelijst in de originele lijst
Gesigneerd Rechts onder / gedateerd 1901

Pieter Dupont (1870 - 1911) Pieter Dupont (Amsterdam, 5 juli 1870 – Hilversum, 7 februari 1911) was een Nederlands aquarellist, graficus, kunstschilder, tekenaar, boekbandontwerper, pastellist, ontwerper, tekenleraar en hoogleraar.Dupont werd geboren als zoon van Abraham Dupont en Anne Cathérine Marie Winter. In 1900 trouwde hij met Frederike Vaarzon Morel. In 1906 werd zijn eerste zoon Pieter Jan geboren en in 1908 werd zijn tweede zoon Willem Frederik geboren. Willem Frederik Dupont is de auteur van het boek Pieter Dupont, zijn leven en werken.Hij volgde een korte opleiding in Amsterdam aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus, de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers en de Rijksakademie van beeldende kunsten. Hij was onder andere leerling van Carel Hendrik Helweg en Maurits van der Valk. Als kunstschilder was Dupont in zijn beginjaren bekend om zijn Amsterdamse stadsgezichten, waarin de invloed van G.H. Breitner merkbaar was. In 1896 trok hij naar Parijs, waar hij zich bekwaamde in de etskunst. Hij werkte daar tot 1900, en werkte verder in Londen, Nogent-sur-Marne (1900-1902), Auvers-sur-Oise (1903), Amsterdam (1903-1905), Hilversum, Oosterbeek en (Renkum) (1902).

Titel : Clown in het Circustheater

Gemende techniek op papier op doek geplakt
Afmeting doekmaat 30 x 50 cm
Gelijst in een mooie verenlijst
Afmeting met lijst 48  x 70 cm
Gesigneerd R.O

Henri Le Fauconnier ( 1881-1946)

Le Fauconnier kwam in 1901 naar Parijs, waar hij na een rechtenstudie aan de École de Droit, leerling werd in het atelier van Jean Paul Laurens en zich in 1906 inschreef aan de Académie Julian. Hij wijzigde zijn naam in Le Fauconnier en nam deel aan de Salon des Indépendents van 1904. Zijn schilderstijl was verwant aan het werk van Henri Matisse. Hij verbleef van 1907 tot 1908 gedurende een jaar in Ploumanac`h (Perros-Guirec) in de regio Bretagne en kwam een jaar later in contact met de schilders Albert Gleizes en Robert Delaunay. In 1910 werd hij door Wassily Kandinsky gevraagd de tekst te schrijven voor een catalogus van de groepering Neue Künstlervereinigung München, waarvan hij ook lid werd en in 1911 reisde hij naar Italië. Hij startte een atelier in de Rue Visconti in Parijs en nodigde gelijkgestemde kunstenaars uit om lessen te volgen van Paul Cézanne. Met de schilders Jean Metzinger, Albert Gleizes, Fernand Léger, Robert Delaunay, droeg hij bij aan het schandaal genaamd kubisme tijdens de Salon des Indépendants van 1911. Le Fauconnier maakte ook deel uit van de groepering Section d'Or.In 1912 nam hij met Alexander Archipenko deel aan een expositie in het Museum Folkwang in Hagen. Nog in hetzelfde jaar kreeg hij de leiding over de Parijse Académie de la Palette, waar hij onder andere les gaf aan Marc Chagall. Hij huwde in 1912 in Moskou met de Russische Maroussia Barannikoff. Le Fauconnier werd in 1914, tijdens een verblijf in Domburg (bij Jan Toorop), verrast door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog en besloot, om de Franse dienstplicht te ontlopen, in Nederland te blijven. Hij oefende een grote invloed uit op de Bergense School en introduceerde de nieuwe kunststromingen in Nederland. Hij ging in 1919 in Bergen wonen. Pas in 1920 keerde het echtpaar Le Fauconnier naar Parijs terug. Hij woonde vanaf 1923 gedurende de zomermaanden in Grosrouvre, Île-de-France. In 1932 overleed Maroussia. Le Fauconnier stierf daar in 1946 aan een hartaanval. Zijn lichaam werd pas na 2 weken gevonden. Hij werd bijgezet in het graf van zijn echtgenote in Grosrouvre.

Titel : Jeune Fille assi

Aquarel gemengde techniek
Afmeting doekmaat 66 x 100 cm 
Afmeting met lijst 81 x 115 cm 
Gelijst in de originele lijst
Gesigneerd Rechts boven

Jan Schreuder van de Coolwijk Den Haag  ( 1868-1962 ) Voorburg De Haagse schilder Jan Schreuder van Coolwijk was leerling van de academies van Antwerpen, Parijs en München, hetgeen duidelijk in zijn onderwerpkeuze en stijl terug te vinden is. Hij schilderde korte tijd landschappen, maar legde zich daarna vrijwel geheel toe op het schilderen van joyeuze vrouwen, naakten en portretten. Succesvol waren met name zijn interieurs met elegante jonge vrouwen, in gedachten verzonken of verdiept in kleine, dagelijkse bezigheden. Zijn stijl is het best te omschrijven als een sterk romantisch getint impressionisme waarin warme, fonkelende kleuren de overhand hebben.

Titel : fruitstilleven

Olieverf op doek 
Afmeting doekmaat 25 x 30 cm 
Afmeting met lijst 41 x 47 cm 
Gelijst in de originele lijst
Gesigneerd Rechts boven