Schilderijen A-F

Anton karssen (1945 - 2019) Zit schilderen letterlijk in het bloed. Een van zijn voorvaders was Kasparus Karssen een 19e eeuwse schilder die vooral bekend is geworden door zijn zonnige stadsgezichten. Anton Karssen heeft verschillende stijlperiodes meegemaakt, na zijn religieuze volgde een periode dat hij zich ging richten op het schilderen van portretten. Rond zijn twintigste raakte hij geïnspireerd door de Romantische school en maakte hij ijs – en stadsgezichten in de stijl van Leickert, Springer en Schelfhout. Later gaat hij zich ook bekwamen is strandgezichten, zijn grote voorbeelden zijn Jan Zoetelief Tromp en B.J.Blommers. Met zijn ijs en strandgezichten heeft de schilder in zowel binnen als buitenland veel succes. Tentoonstellingen: Amerika, Australië [publieksprijs Perth] Duisland en België.

Titel : 

Olieverf op paneel 
Afmeting paneel 
Afmeting met lijst
Gelijst in een bijpassende lijst 
Gesigneerd Rechts onder

Titel : Drie kinderen lopen in een veld

Olieverf op doek
Afmeting doekmaat 47 x 57 cm
Afmeting met lijst 54 x 64 cm
Gesigneerd Links onder

Titel : Het jonge Italiaanse meisje bij de fontein 

Olieverf op doek
Afmeting doekmaat 46 x 58 cm
Afmeting met lijst  66 x 78 cm
Gesigneerd Links onder 

Constant ARTZ (1870-1951)

Constant D.L. Artz Parijs 1870 - 1951 Soest

Constant Artz werd in 1870 in Parijs geboren. Hij is vooral bekend geworden om zijn vele watergezichten met eenden. Leerling van Willem Maris  
Tevens was Constant Artz een goed aquarellist.Hij wist op meesterlijke wijze eenden met hun kuikens weer te geven. Behalve eenden heeft hij ook  Hollandse landschappen geschilderd  Constant Artz was de zoon van de Haagse School-schilder D.A.C. Artz. Constant Artz overleed in 1951 in Soest.
diverse musea bezitten werk van hem.
info; Scheen, Benezit

Titel :  

Olieverf op paneel 
Afmeting 
Gelijst in een bijpassende lijst 
Afmeting met lijst
Gesigneerd R.O